Cara Nak Buat Kek Batik Guna Biskut Marie

2 pek biskut Marie 300g 250g Buttercup. Mampatkan adunan di dalam loyang tu.


Pin On Recipes

Masukkan mentega dan pasang api sederhana kecil.

. Nak senang masukkan dalam microwave. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. CARA PENYEDIAAN PUDING BISKUT MARIE.

Masukkan serbuk milo dan susu pekat. Telur 2 biji. Ulang langkah sehingga adunan milo habis.

Cara buat kek batik. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Saya lapikkan guna plastik bekas biskut marie tu.

Masukkan pula milo dan serbuk koko. Jamer Shada pada 18 Aug 2018 kategori resepi. Masak serbuk agar-agar dengan 2 12 cawan air sehingga larut.

Kemudian terus masukkan susu pekat. Dalam pengisar satukan susu segar telur dan tepung kastard. Sediakan loyang yang dah siap dilapik dengan parchment paper dan tuangkan adunan di dalamnya.

Apabila mentega telah separa cair tutup api. Panaskan kuali dan masukkan mentega dalamnya sehingga mencair. Satukan kesemua bahan-bahan kecuali biskut marie dan mentega ke dalam kuali.

Apabila sudah pekat tutup api sekejap dan masukkan telur. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Bancuh serbuk koko dan milo bersama 12 cawan air panas.

Cara Penyediaan Kek Batik Langkah 1 Cairkan butter marjerin di dalam kuali. 14 sudu besar milo. Lebihkan kiri dan kanan supaya ia mudah nak ditarik keluar nanti.

6 sudu besar serbuk koko. Gaul hingga pekat dan sekata. Simpan dalam peti sejuk selama 1.

Blend fresh milk susu pekat telur dan tepung kastard sehingga sebati. Kemudian masukkan biskut marie dan gaul rata. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap.

Selepas itu masukkan Milo pati coklat dan esen vanila. Masukkan biskut marie gaul rata sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. 1 tin susu pekat.

Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je. Guna kuali supaya senang nak kaup balik. Masak butter smp cair masak kek batik guna api kecik je ek.

Masukkan milo serbuk koko telur susu pekat dan susu segar ke dalam kuali dan masak dengan menggunakan api sederhana. Kacau dengan whisk hingga semua sebati. Sediakan kuali sesuai sebaiknya non stick pan.

Sendukkan adunan miloratakan sambil tekan sedikit. Masak sampai nutter cair. 1 cawan air masak.

Double boil kan semua bahan topping. Bancuh serbuk koko dan milo bersama 12 cawan air panas. Masak serbuk agar-agar dengan 2 12 cawan air sehingga larut.

Resepi asal kek batik sedap yang dikongsikan oleh Puan Radin Farisha di Facebook. Kemudian terus masukkan susu pekat. CARA-CARA PENYEDIAAN KEK BATIK BISKUT MARIE Mula-mula cairkan butter didalam kuali setelah butter cair masukkan susu pekat dan cair.

Langkah 2 Susun biskut cream cracker. Kacau tanpa henti bancuhan tadi hingga pekat. Masukkan biskut Marie dan gaul hingga bersalut.

Kacau sehingga mendidih dan pekat. Masukkan semula adunan agar-agar ke dalam periuk bersama butter dan kacau sehingga butter cair. Resepi Kek Batik Melting versi Biskut Lembut macam kek.

Masukkan semula adunan agar-agar ke dalam periuk bersama butter dan kacau sehingga butter cair. Tuangkan biskut marie ke dalam loyang berukuran 10 inci lapik poyang dengan plastik atau guna loyang yang terbuka di bawahnya. Resepi kek batik yang mudah dan senang menggunakan biskut marieResepi Penuh.

Kacau jangan berhenti supaya telur tidak berketul. Resepi kek batik marie sedap kek batik topping. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan padatkan.

Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti.


Pin On Desserts


Pin On Baking


Pin On Recipes


Pin On Lovely Cakes Collection

No comments for "Cara Nak Buat Kek Batik Guna Biskut Marie"